maandag, 10. oktober 2011 - 13:46

Groot gebitsonderzoek basisscholen Lelystad

Lelystad

Van oktober 2011 tot en met juli 2012 voert GGD Flevoland een gebitsonderzoek uit onder basisscholieren in Lelystad.

'GGD Flevoland gebruikt de resultaten van dit onderzoek om de tandheelkundige voorlichting op scholen gericht in te kunnen zetten', meldt GGD Flevoland maandag. De laatste keer dat GGD Flevoland in Lelystad een gebitsonderzoek uitvoerde was tien jaar geleden.

'Gaaf'of 'niet gaaf'
Het onderzoek bestaat uit het beoordelen van het gebit van kinderen uit groep 2 en groep 7, waarbij wordt genoteerd of het gebit ‘gaaf’ is of ‘niet gaaf’ is.

Een gaaf gebit betekent hier een gebit zonder gaatjes en vullingen, een niet gaaf gebit betekent dat er één of meerdere gaatjes en/of vullingen in het gebit aanwezig zijn. In totaal worden 27 basisscholen in Lelystad gevraagd mee te willen werken aan dit onderzoek.

Toestemming ouders
Natuurlijk worden eerst alle ouders over dit onderzoek van hun kind geïnformeerd door middel van een brief. In deze brief kunnen ouders aangeven of zij wel of geen toestemming geven voor dit onderzoek.

Alleen na toestemming van de ouders mogen kinderen aan het onderzoek deelnemen. De gemeente en tandartsen in Lelystad zijn op de hoogte gesteld omtrent dit gebitsonderzoek.
Provincie:
Tag(s):