zondag, 20. maart 2011 - 22:05

Grootschalige verkeerscontrole A32

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een grote verkeerscontroles gehouden tussen Meppel en Steenwijk.

Bij de parkeerplaatsen Paardeweide en Bovenboer langs de A32 is tussen 22.00 uur en 03.00 uur het verkeer gecontroleerd. De controle is een samenwerkingsproject tussen Politie Drenthe, Politie IJsselland, Politie Fryslân, het Korps Landelijke Politiediensten, de Koninklijke Marechaussee, Douane, Belastingdienst en Rijkswaterstaat.

Er werd door de politie onder andere gecontroleerd op: het dragen van de gordel en gebruik van alcohol in het verkeer. Daarnaast werden er technische controles gehouden. De Koninklijke Marechaussee, Douane en Belastingdienst hebben controles uitgevoerd binnen hun eigen aandachtsgebieden.

Bij het tankstation Bovenboer is het volgende geconstateerd: 348 auto’s zijn gescand door de ANPR (automatic number plate recognition). Van 268 bestuurders is een blaastest afgenomen. Geen van hen bleek te veel te hebben gedronken. Het niet kunnen tonen van het identiteitsbewijs (2x).
Onjuiste verlichting (2x). Gladde banden (3x). Onjuiste kentekenplaat (1x).
Inbeslagname van weed (2x) aangetroffen door de drugshond. Aanhouding wegens openstaande boete van € 1647,-.

Bij het tankstation Paardeweide zijn de volgende zaken geconstateerd:
1291 voertuigen werden door de ANPR gescand. Van 164 bestuurders is een blaastest afgenomen, één bestuurder blies 420 ugl. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs/rijbewijs (3x). Niet kunnen tonen van het kentekenbewijs (1x). Gladde banden (2x)

Door de Belastingdienst werd 10 keer een ‘hit’ geconstateerd met de ANPR; hierbij werd twee keer voldaan aan een betaling van in totaal € 2526,-. Op vijf voertuigen werd beslag gelegd, drie voertuigen zijn afgevoerd. Drie mensen hadden nog openstaande boetes van € 112,50 (2x) en € 168,- (1x).
Provincie:
Tag(s):