zaterdag, 5. februari 2011 - 11:54

Grootscheepse investering Woldstrand

Lelystad

Het Woldstrand in Zeewolde krijgt een facelift en wordt daardoor één van de leukste stranden van Flevoland. Gedeputeerde Recreatie en Toerisme, Andries Greiner overhandigde vrijdag een symbolische cheque van ruim 900.000 euro aan wethouder Dijksterhuis voor de volgende uitvoeringsfase van het strand.

Inwoners van Zeewolde zijn actief betrokken geweest bij het ontwerp. De aanleg van het Woldstrand vindt plaats in etappes. Het kinderstrand en de ‘boardwalk’, een wandelpromenade over het strand, zijn reeds afgerond. Dankzij deze bijdrage van de provincie kan men nu beginnen met de volgende uitvoeringsfase.

Zeewolde krijgt stranden voor verschillende doelgroepen. Zo komt er strand voor rustzoekers, voor gezinnen met kinderen, surfers en een jongerenstrand met een playground. Uniek in Nederland is het natuurzwembad in de vorm van een ‘atol’, waar jongeren vanaf kunnen duiken en zonnebaden. Daarbij wordt de dijkstrook heringericht met een voetpad en uitkijkpunten. Het plan omvat ook een strandpaviljoen dat komende zomer al zijn deuren opent.

Verlenging van de Flevoboulevard
Andries Greiner: ‘De inwoners van Zeewolde hebben zelf meegewerkt aan dit project. Daardoor sluit het goed aan bij hun wensen. Dit project straalt zoveel kwaliteit uit dat het niet alleen een belangrijke trekker voor de Zeewoldenaren zal zijn, maar ook bezoekers van buitenaf zal trekken. Je zou het project kunnen zien als een verlenging van de Flevoboulevard.’

Provinciaal Meerjarenprogramma Landelijk Gebied
Het project zal naar verwachting in september 2013 geheel gereed zijn. De projectkosten bedragen ca. 1.8 miljoen euro. Vanuit het Provinciaal Meerjarenprogramma Landelijk Gebied (p-MJP) draagt de provincie de helft bij en de andere helft wordt door de gemeente Zeewolde betaald. Voor het eerste deel van het project heeft de provincie in 2009 al een bijdrage van 425.000 euro verstrekt.

Mooier, vitaler en leefbaarder platteland
Dit project is mede mogelijk gemaakt door het Europese landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling. Het Plattelandsontwikkelingsprogramma 2007-2013 (POP2) is een Europees subsidieprogramma dat projecten ondersteunt die uiteindelijk moeten leiden tot een mooier, vitaler en leefbaarder platteland.
Provincie:
Tag(s):