vrijdag, 18. november 2011 - 10:12

Grootste verkeerscontrole Midden-Limburg succesvol

De politie Limburg-Noord heeft in samenwerking met o.a. de Belastingdienst, Koninklijke Marechaussee, Douane, Openbaar Ministerie en KLPD donderdag een grote verkeerscontrole gehouden nabij het AZC in Baexem. De controle vond plaats van 14.00 tot 20.00 uur en werd georganiseerd in het kader van de Week van de Opsporing.

Tijdens de controle is in totaal voor 1500 euro aan openstaande boetes geïnd. Er werden 66 blaastesten afgenomen en ruim 250 automobilisten zijn bekeurd wegens te hard rijden. Ruim 9900 auto´s zijn een ´scanauto´ van het KLPD gepasseerd, die aan de hand van het kenteken kan controleren of er o.a. nog boetes of schulden open staan. Van deze ruim 9900 auto´s zijn 57 auto´s door motorrijders van het Verkeershandhavingsteam en Koninklijke Marechaussee naar de controlepost geleid voor verder onderzoek. In totaal zijn er 6 rijbewijzen ingevorderd wegens te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid was 163 km/u op de N280 waar 100 km/u is toegestaan.

De Belastingdienst heeft 7 auto’s in beslag genomen en afgevoerd. De eigenaren van deze auto’s hadden in totaal voor 59.000 euro aan schulden open staan. 10 auto’s zijn in beslag genomen maar niet afgevoerd. De eigenaren van deze auto’s hadden in totaal voor 42.000 euro aan schulden open staan. Daarnaast is er voor een bedrag van 2349 euro aan schulden contant door 4 personen ter plaatse betaald. 9 personen hebben in totaal een bedrag van ruim 10.000 euro aan schulden ter plaatse gepind. In totaal is er door de Belastingdienst voor een bedrag van ongeveer 115.000 euro aan openstaande schulden gedekt.

De Koninklijke Marechaussee heeft in samenwerking met de Vreemdelingenpolitie een man aangehouden die zich op papier voordeed als iemand anders. Deze zogenaamde ‘Look-a-like’ is meegenomen voor verder onderzoek naar zijn documenten. Leeftijd en woonplaats zijn niet bekend.

De politie Limburg-Noord spreekt van een succesvolle verkeerscontrole, de grootste die in Midden-Limburg in de afgelopen jaren is georganiseerd.
Provincie:
Tag(s):