zondag, 25. september 2011 - 13:14

Grote alcoholcontrole in Twente

twente

In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie Twente samen met de korpsen van de nieuw te vormen eenheid Oost Nederland, een grote verkeerscontrole in Twente gehouden.

Met de grote alcoholcontrole willen de deelnemende korpsen een bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid in Twente. Aan deze controle deden mee: Politie Twente, Noord-Oost Gelderland, IJsselland, Gelderland-Zuid en Gelderland-Midden .

De politie Twente wil met deze controles de bestuurders bewust maken van het gevaar van rijden onder invloed van alcohol. Het drinken van drie glazen alcohol verhoogt het ongevalrisico met 100%. Het verboden om een voertuig te besturen als het alcoholgehalte in het bloed meer dan 0,5 promille bedraagt, bij een beginnend bestuurder 0,2 promille.

Jaarlijks vinden te veel ongevallen - met en zonder letsel — plaats, waarbij alcohol in het spel is.

Het verkeer werd tussen 00.00 uur en 05.00 uur gecontroleerd op diverse plekken in Twente, waaronder: de Beckumerstraat / Haaksbergerstraat in Beckum, Rondweg / Diepenheimseweg in Markelo, Spoorstraat / Enschedesestraat in Oldenzaal, Parkweg / Boulevard 1945 / Haaksbergerstraat / Usselerrondweg in Enschede en de A35.

Gelderland-Zuid was aanwezig met een grote bus, waarin direct de ademanalyse en de administratie gedaan konden worden, waardoor politiemedewerkers niet met iedere overtreder naar het politiebureau hoefden.

3367 bestuurders werden gecontroleerd op alcohol. 58 van hen kregen een proces-verbaal omdat ze te veel alcohol gedronken hadden. 7 bestuurders konden hun rijbewijs inleveren.

13 processen-verbaal werden opgemaakt voor gebreken aan verlichting.
Provincie:
Tag(s):