vrijdag, 11. november 2011 - 21:24

Grote belangstelling tentoonstelling dag van de duurzaamheid

Hoogeveen

Leerlingen van het Roelof van Echten College in Hoogeveen hebben vrijdag een tentoonstelling gegeven op locatie Julianastraat.

Ze presenteerden daar de resultaten van het project Artcadia, een wedstrijd waarbij de scholieren in opdracht van Stichting Mileniumgemeente Hoogeveen met duurzame en innovatie ideeën komen voor hun leefomgeving: Hoogeveen. Tientallen mensen kwamen op de tentoonstelling af. Onder meer oud-burgemeester van Hoogeveen Willem Urlings kwam de ideeën beoordelen.

Aan het eind van de tentoonstelling werden de vier ideeën bekend gemaakt die genomineerd worden voor de landelijke Artcadia-finale. Het duurzame drijvende eiland, om het gebrek aan ruimte op het vaste land te compenseren, was een van de innovaties die in de prijzen viel. Zij moeten in de finale concurreren met de leerlingen die een proefopstelling hebben ontwikkeld om zeewater te zuiveren tot drinkwater. De andere twee genomineerden waren het boomhuis en de underground woning. Ideeën die inspelen op het ruimtegebrek door ons dagelijks leven te verplaatsen naar de boomtoppen of onder de grond.

Artcadia is een wedstrijd is om op het snijvlak van techniek en kunst verrassende en innovatieve oplossingen te bedenken op het gebied van gebouwen, water, milieu en ruimte en mobiliteit de stad. De Young Professionals uit leerjaar 2 hebben van de Stichting Millenniumgemeente Hoogeveen de opdracht gekregen om vooral te focussen op het fenomeen duurzaamheid voor de eigen leefomgeving: Hoogeveen dus. Om techniek en kunst te combineren in hun ideeën werkten de leerlingen van het Technasium nauw samen met hun collega’s uit de kunstklassen.

Alle ideeën werden op vrijdag 11 november, de landelijke dag van de duurzaamheid, beoordeeld door een deskundige jury. Namens de Stichting Milleniumgemeente Hoogeveen waren de juryleden oud-brugemeester van Hoogeveen Willem Urlings en de bestuursleden mevrouw Tange, mevrouw Haar en de heer Hefting aanwezig. De jury werd aangevuld met beeldend kunstenaar Adri A.C. de Fluiter uit Sleen en mevrouw De Jager van de NAM.
Provincie:
Tag(s):