maandag, 7. maart 2011 - 14:45 Update: 18-09-2018 21:39

Grote brand boven café in Goes bedwongen

Goes

Aan het eind van de ochtend is er maandag rond 11.20 uur brand uitgebroken op de bovenverdieping van cafe De Post aan de Grote Markt in Goes. Dit heeft de Veiligheidsregio Zeeland maandagmiddag laten weten.

Grip 1
Door de brandweer werd vrijwel direct opgeschaald naar grote brand. Brandweerkorpsen uit Goes en omgeving werden gealarmeerd. Rond 12.00 uur werd er opgeschaald naar GRIP 1, omdat er behoefte was aan gecoördineerde inzet van de hulpdiensten ter plaatse.

De brandweer bestreed het vuur met groot materieel. Er werd ingezet op het behoud van naastliggende panden, met succes. Wel woedde de brand ook in de spouwmuren en draagbalken van de panden aan de linker- en rechterzijde van café De Post.

Dit maakte de brand lastig te bestrijden. De verdiepingen boven het café zijn uitgebrand, het pand zelf staat nog overeind. De naastliggende twee panden hebben schade opgelopen.

Rookontwikkeling
Een Adviseur Gevaarlijke Stoffen van de brandweer verrichte metingen naar de vrijgekomen rook. Rook is nooit gezond, maar de meetapparatuur van de brandweer heeft geen gevaarlijke concentraties van gevaarlijke stoffen gemeten.

Ontruiming Grote Markt
Mensen die op de Grote Markt aanwezig waren, zijn door de politie verzocht de Grote Markt te verlaten. Dit in verband met de rookontwikkeling, de aanwezigheid van de vele hulpverleningsvoertuigen en de bereikbaarheid van de Grote Markt. In de loop van de middag, rond 15.30 uur, werd de markt weer grotendeels vrijgegeven.

Ingezette hulpdiensten
Er zijn drie tankautospuiten, twee redvoertuigen en diverse ondersteunende brandweereenheden ingezet bij de brand.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: