woensdag, 2. maart 2011 - 9:42

Grote brand in Dordrecht legt voormalig restaurant in as

Dordrecht

Een grote brand in Dordrecht heeft vanochtend vroeg een voormalig restaurant aan de Sint Jorisweg is as gelegd. Niemand is daarbij gewond geraakt.

De brand ontstond rond 04.10 uur en groeide razendsnel uit tot een grote, uitslaande brand. De brandweer was er snel bij, maar kon het restaurant niet meer redden. Ze wist wel te voorkomen dat de vlammen naar de buren oversloegen. De bewoners van deze panden moesten hun huizen verlaten. Een 46-jarige buurman ademde rook in en werd door de brandweer met een hoogwerker uit zijn huis gehaald. Hij was aanspreekbaar en is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

Bij de brand was sprake van forse rookontwikkeling die ook de nachtopvang van het Leger des Heils aan het Kromhout trof. 25 tot 30 mensen die nacht bij het Leger des Heils doorbrachten, werden uit hun slaapvertrekken gehaald en in een recreatieruimte ondergebracht. Om 06.00 uur bleek uit metingen van de brandweer dat de situatie weer veilig was en konden zij terug.

De Dordtse brandweer bestreed de brand met onder meer een blusvoertuig en een hoogwerker en had enkele uren nodig om na te blussen. De Sint Jorisweg werd tussen de Singel en de Sint Jorisbrug (grotendeels) afgezet voor doorgaand verkeer.
Provincie:
Tag(s):