dinsdag, 13. december 2011 - 8:12

Grote brand in gemeentewerkplaats Delfzijl

Delfzijl

Een grote uitslaande brand heeft dinsdagmorgen een deel van de gemeentewerkplaats aan de Hogelandsterweg in de as gelegd.

Omstreeks 04.15 uur werd de brand in het voorste gedeelte van de gemeentewerf ontdekt. Door de hevige wind greep de brand snel om zich heen en stond het gebouw snel volledig in brand. Het restte de brandweer niets anders dan het gebouw volledig uit te laten branden.

In het pand zat ook een depot voor klein chemisch afval (KCA). Deze was gisteren leeg gehaald en zorgt niet voor extra gevaar. Een tank met 2000 gasolie heeft wel vlam gevat en zorgt voor flinke rookontwikkeling. De brandweer adviseert om ramen en deuren gesloten te houden in de nabijheid van de brand. Omstreeks 09.30 uur was men de brand meester.

Diverse meetploegen van de brandweer hebben metingen verricht in de omgeving van de brand. Het is nog niet bekend of er gevaarlijke stoffen zijn gemeten.

Huisvuil

De gemeente Delfzijl laat weten dat de 'groeneroute' vandaag niet doorgaat omdat de huisvuilwagens niet kunnen uitrijden. Deze route zal op woensdag en donderdag gedaan worden.
Provincie:
Tag(s):