vrijdag, 18. februari 2011 - 10:59

Grote brand in loods afvalrecyclingbedrijf

Roermond

Op industrieterrein Heide-Roerstreek in Roermond is vrijdagochtend rond 07.30 uur een grote brand uitgebroken. De brand woedt in een loods van afvalrecyclingbedrijf Bowie aan de Produktieweg.

In de loods bevindt zich bouw- en sloopafval, zoals puin, hout en isolatiemateriaal. Hierdoor komt er zwarte rook vrij. De brand gaat dan ook gepaard met een forse rookontwikkeling. Omliggende bedrijven wordt geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden, zo meldt de brandweer. Ook de kernen Melick en Herkenbosch kunnen overlast hebben van de rook- en stankoverlast.

De brandweer is met drie blusvoertuigen, een schuimblusvoertuig en een hoogwerker ter plaatse. Ruim 30 brandweerlieden zijn bezig om het vuur onder controle te krijgen. De brandweer laat de loods gecontroleerd uitbranden. Door de brandweer zijn metingen verricht in het gebied waar de rook zich naar verspreidt. De eerste meetresultaten geven aan dat er geen verhoogde concentraties van gevaarlijke stoffen zijn vrij gekomen. Er hebben zich ook geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.

Stankoverlast grensstreek
Naast de grote brand in Roermond is op dit moment opgeschaald naar GRIP 2 voor een stankoverlast in Weert en België. In de grensstreek werd een 'rotte-eierenlucht' waargenomen. Volgens de brandweer wordt de stankoverlast niet veroorzaakt door de brand in Roermond. Een verband tussen beide incidenten is vanwege de windrichting uitgesloten.

Meetploegen van de brandweer hebben metingen verricht in Weert. Deze meetploegen hebben vooralsnog geen stankoverlast waargenomen. De brandweer blijft ondanks dit resultaat toch op zoek naar de oorzaak van de stankoverlast.
Provincie:
Tag(s):