vrijdag, 13. mei 2011 - 20:34

Grote brand legt bollenloods in de as in Voorhout

Voorhout

Een zeer grote brand heeft donderdagavond een bloembollenloods in Voorhout in de as gelegd. In de loods stond voornamelijk verpakkingsmateriaal, zoals pallets, kisten en kunststof kratten opgeslagen. Dit zorgde voor grote rookontwikkeling die zelfs tot in Amstelveen waarneembaar was.

Uit een aangrenzende loods moesten kalfjes worden gered. Deze werden overgebracht naar een andere stal. Een tweetal woonhuizen dreigden ook door de vlammen te worden gegrepen, maar dit kon door de brandweer worden voorkomen.

Om de bandbestrijding van deze brand beter te kunnen coördineren heeft de officier van dienst van de brandweer (OVD-B) gebruik gemaakt van een aanwezige politiehelikopter, van waaruit hij een goed overzicht had over de brandhaard.

Ook vrijdag is de brandweer nog druk bezig geweest met nabluswerkzaamheden. De uitgebrande schuur is stukje-voor-stukje met een graafmachine afgebroken, zodat de laatste brandhaarden konden worden geblust.

Maandag, als de resten van de schuur voldoende zijn afgekoeld, start de politie een onderzoek naar de oorzaak van deze grote brand.

Meer foto's op Blik op 112
Provincie:
Tag(s):