dinsdag, 27. december 2011 - 9:13

Grote brand legt fitnesscentrum in de as

Rijen

Een zeer grote brand heeft maandagavond Healthclub Orange aan de Parallelweg in Rijen verwoest. Bij de brand raakte niemand gewond. De oorzaak is nog onbekend.

Maandagavond werd rond 21.40 uur een brand gemeld bij een sportschool aan de Parallelweg. Een automobilist die in de omgeving wilde tanken, merkte als eerste de brand op, hij sloeg direct alarm. De brandweer schaalde op naar zeer grote brand. Er werden vier tankautospuitwagens en twee hoogwerkers ingezet. De brandweer wist te voorkomen dat de brand oversloeg naar belendende bedrijfspanden. In het gebouw waren ook een kapsalon, een schoonheidsspecialiste, een fysiotherapeut en een Dojo gevestigd.

De brandweer gaf om 24.00 uur het sein brand meester. Wethouder Rolph Dols van de Gemeente Gilze en Rijen stelde zich ter plaatse op de hoogte van de brand en informeerde de burgemeester over de voortgang van de bestrijding. De politie zette kruisingen in de omgeving af. Bewoners van een flat werden door agenten geadviseerd om uit voorzorg ramen en deuren te sluiten. Er zijn door de brandweer metingen verricht, hierbij werden geen schadelijke concentraties gemeten.
Provincie:
Tag(s):