dinsdag, 26. april 2011 - 14:14

Grote brand Moerdijk meester

Moerdijk

De brandweer is de grote brand bij een bedrijf op het industrieterrein aan de Graanweg in Moerdijk die dinsdagmiddag rond 14.00 uur uitbrak meester. Dit heeft de politie dinsdagmiddag bekendgemaakt.

De hulpverleningsdiensten rukten dinsdagmiddag om 14.00 uur uit voor de brand in het recyclingbedrijf. Rond 15.20 uur gaf de brandweer het sein ‘brand meester’. Er raakte bij de brand niemand gewond.

Werknemer vermist
Rond 14.00 uur werd de melding 'grote brand' gegeven. Het ging om een binnenbrand in recyclingbedrijf Sica. Reden voor de opschaling was mede gelegen in het feit dat er gemeld werd dat er een werknemer vermist werd. Naar aanleiding hiervan werden ook de traumahelikopter en een ambulance in eerste aanleg gewaarschuwd. Het bleek echter om een misverstand te gaan. Er was niemand vermist en niemand gewond.

De brand was ontstaan in een ruimte van circa 80 m bij 40 m van een betonnen loods. In deze ruimte werden afvalstoffen gesorteerd. Het vuur ontstond in een shredder waarmee afgedankte matrassen vermalen worden. De brand bleef beperkt tot het inwendige gedeelte van de loods. Er was sprake van zeer beperkte rookontwikkeling. Er werden door de brandweer geen schadelijke stoffen gemeten.

Om de hulpverlening in goede banen te leiden trad de politie verkeersregelend op en werd de Graanweg een eenrichtingsverkeermaatregelen genomen. Om te voorkomen dat er een stagnatie zou ontstaan werd het treinverkeer (goederenvervoer) op het industrieterrein zelf tijdelijk stil gelegd.

‘Rond 15.20 uur klonk het sein 'brand meester'. Daarna volgde het nablussen. Het vuur werd bestreden door 30 brandweerlieden’, aldus de politie.

Het Brabantse Moerdijk kwam begin 2011 dagen lang in het nieuws door een grote brand bij chemische bedrijf Chemie Pack.
Provincie:
Tag(s):