zaterdag, 16. juli 2011 - 10:06

Grote brand verwoest Haags strandpaviljoen

Den Haag

Een grote brand heeft zaterdagochtend het Haagse strandpaviljoen De Kwartel op het Haagse Zuiderstrand verwoest.

De melding van de brand kwam rond 04.00 uur bij de brandweer binnen. Toen de brand uitbrak, waren de eigenaren van de strandtent nog binnen, maar zij wisten zich op tijd in veiligheid te brengen. Wel zijn ze door het ambulancepersoneel nagekeken op het inademen van rook, zo laat de brandweer weten, maar ze hoefden niet naar een ziekenhuis te worden doorgestuurd.

Al snel bleek dat het paviljoen niet meer te redden viel. Dat zo'n paviljoen bijna geheel uit hout en kunststof bestaat, niet in de bebouwde kom ligt waardoor de watervoorziening bemoeilijkt wordt, maakt het voor de brandweer extra lastig en bleef er geen andere keuze over dan om het paviljoen gecontroleerd te laten uitbranden, aldus de brandweer.

De politie heeft tijdens de brand twee mannen aangehouden omdat ze geen gehoor gaven aan de aanwijzingen van de politie en de agenten uiteindelijk beledigden.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Forensisch experts doen onderzoek naar het ontstaan van de brand. Brandstichting wordt niet uitgesloten. De politie vraagt getuigen zich te melden.
Provincie:
Tag(s):