maandag, 25. april 2011 - 13:46

Grote natuurbrand Drenthe onder controle

Bovensmilde

De grote natuurbrand in het natuurgebied Fochteloërveen in Drenthe was maandag aan het eind van de middag onder controle. Dit meldt de brandweer maandag.

Update 21.00 uur
De brand heeft zich in het gebied niet verder uitgebreid. Wel denkt de brandweer nog de hele avond en mogelijk ook nacht bezig te zijn met nabluswerkzaamheden.

Update 18.30 uur
Een gebied van ca.vijftig tot honderd hectare is door de brand verwoest. Ondanks dat het vuur vanavond opnieuw is opgelaaid, breidt de brand zich niet meer verder uit.

Eerdere berichtgeving
Defensie helpt maandagmiddag met twee Cougar helikopters bij de bestrijding van de grote natuurbrand die woedt op het Fochteloërveen tussen Bovensmilde en Veenhuizen. Tientallen hectares natuur staan hier in brand.

Brandweerkorpsen uit heel Drenthe proberen de brand te blussen. De brand is moeilijk te bereiken omdat de brandweerwagens niet over de drassige bodem kunnen rijden.

Ook de brandweer uit Friesland helpt bij de bestrijding van de brand. Boeren met giertanks vol water uit de omgeving helpen ook bij de bestrijding van de brand.

De politie heeft het gebied waar de brand woedt afgezet en het publiek wordt op ruime afstand gehouden.

Met de inzet van de twee blushelikopters denkt de brandweer de brand snel onder controle te hebben, waarschijnlijk nog voor de avond.
Provincie:
Tag(s):