zaterdag, 16. april 2011 - 13:24

Grote opkomst anti-kernenergie demonstratie Amsterdam

Amsterdam

Tienduizend mensen demonstreerden vandaag op de Dam in Amsterdam tegen kernenergie.

Uit alle delen van het land kwamen bussen vol met demonstranten. De aanwezigen gaven zo een krachtig signaal aan het huidige kabinet dat Nederlanders schoon genoeg hebben van kernenergie.

Wubbo Ockels maakte in zijn toespraak duidelijk dat er in een duurzame toekomst geen plaats is voor kernenergie. Ook meerdere politici uitten hun ongenoegen over het voornemen van minister Verhagen van Economische Zaken, om een tweede kerncentrale toe te staan in Nederland.

Volgens de organisatie laat de hoge opkomst zien dat de antikernenergie-beweging in Nederland weer springlevend is. Ook op internet riepen al ruim 73.000 voorstanders van schone energie het kabinet op geen vergunning af te geven voor nieuwe kerncentrales

De manifestatie is een initiatief van: Borssele2Nee, DWARS, Greenpeace, GroenLinks, Jongeren Milieu Actief, Laka, Milieudefensie, Natuur en Milieu, NL2050, de twaalf Natuur en Milieufederaties, Partij van de Arbeid, Partij voor de Dieren, PINK!, ROOD, SP, Urgenda, WECF, WISE en XminY.
Provincie:
Tag(s):