woensdag, 6. juli 2011 - 17:15

Grote politie inval Leeuwarder dagopvang

Leeuwarden

De politie heeft dinsdagmiddag naar aanleiding van de handel in harddrugs een Bij een inval op een dagopvang aan de Zuidergrachtswal heeft de politie tien verdachten aangehouden voor overtreding van de Opiumwet en APV (bij zich hebben van messen en een steekvoorwerp. Aan de actie werkten dertig agenten mee.

Eén verdachte werd aangehouden omdat hij nog een gevangenisstraf open had staan en een andere verdachte werd aangehouden omdat hij nog gezocht werd voor een andere politiezaak.

De afgelopen maanden kwam via diverse kanalen informatie bij de politie binnen over drugshandel in de dagopvang. Drugsgebruik door verslaafden is in het pand toegestaan, maar het handelen in drugs daarentegen niet. De bezoekers van de dagopvang zijn van deze regels op de hoogte en dienen zich daar dan ook aan te houden. De politie en het Openbaar Ministerie besloten dinsdagmiddag tot actie over te gaan.

Tijdens de actie werd een deel van de Zuidergrachtswal tijdelijk voor alle verkeer afgesloten. Een aantal agenten ging de dagopvang binnen en de aanwezigen werden vervolgens één voor één uit het pand gehaald. De ruim 20 bezoekers werden naar een special hiervoor ingerichte vrachtauto gebracht waar ze werden gefouilleerd.

Tijdens de actie werden twee verdachten aangehouden op verdenking van het dealen in harddrugs. Eén van deze verdachten werd in het pand aangehouden en tweede verdachte, een 43-jarige inwoner van Leeuwarden, buiten op straat. Hij was in het bezit van een tiental gram heroïne. Tijdens de doorzoeking van zijn verblijfplaats werd nog meer heroïne aangetroffen. De 51-jarige bewoonster die in de woning van de verdachte aanwezig was, werd eveneens aangehouden. In het kader van het wederrechtelijk verkregen voordeel zijn diverse waardevolle spullen die in de woning stonden in beslag genomen. Dat betrof televisie, geluidsapparatuur, een scooter en een geldbedrag. Het vermoeden bestaat dat de man deze goederen met de opbrengst van de drugshandel heeft aangeschaft.

De aangehouden verdachten zijn voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. De twee die gedeald hadden in harddrugs worden deze week voorgeleid aan de officier van justitie. Vervolgens mocht een deel van aangehouden verdachten het politiebureau weer verlaten.
Provincie:
Tag(s):