woensdag, 27. juli 2011 - 7:18

Grote storing KPN regio Zuid-Holland voorbij

Rotterdam

Een grote storing in het telefoonnetwerk bij KPN heeft woensdagochtend voor flink wat overlast gezorgd in de regio Zuid-Holland. Door de storing, die rond half negen was verholpen, reden metro’s niet en waren hulpdiensten nauwelijks bereikbaar.

Door de storing bij KPN, die rond 01.30 uur optrad, haperden de communicatiesystemen waarmee politie, brandweer en ambulance met elkaar in contact staan. Ze moesten improviseren om elkaar te bereiken. In plaats van P2000 en C2000 worden er gsm's en mobilofoons gebruikt.

Rampenplan
Op de meldkamers van de hulpdiensten werd uit voorzorg extra mensen ingezet. Ook is het rampenplan in werking gesteld, waarbij de burgemeesters betrokken waren.

openbaar vervoer
Bij het vervoersbedrijf RET konden medewerkers geen portofoons gebruiken, wat tot onveilige situaties had kunnen leiden. Daardoor reden er geen metro’s en kampte bussen en trams met ernstige vertraging. Tienduizenden reizigers zijn vanochtend gestrand. De RET heeft extra bussen en trams ingezet.

Computer gecrasht
Een woordvoerder van KPN laat weten dat de storing werd veroorzaakt door een gecrashte computer. Daarnaast zou ook een zendmast niet naar behoren werken. Ook het vaste telefoonverkeer had last van de storing.
Provincie:
Tag(s):