dinsdag, 8. november 2011 - 16:43

Grote vangst in onderzoek naar drugshandel en witwassen

Middelburg

Op dinsdag 8 oktober werd onder leiding van het OM Middelburg een grote politieactie verricht op diverse plaatsen in Zeeland. Hierbij werden vijf mensen aangehouden en zeven panden in en rondom Goes doorzocht.

Op 35 voertuigen is conservatoir beslag gelegd. Er werd op diverse locaties is in totaal ruim 60.000 euro aan contanten gevonden. Ook is drugs gevonden.

De vijf vandaag aangehouden verdachten, drie mannen en twee vrouwen, komen uit de Gemeente Goes en Kapelle. Zij worden verdacht van de handel- en kweek in hennep en het witwassen van de criminele opbrengst.

Doorzoeking vanochtend
Bij de doorzoekingen vanmorgen vroeg in panden in Goes, Kapelle, ‘Heer-Hendrikskinderen, Wolphaartsdijk werd een kwekerij met 5000 hennepstekjes gevonden en een hennepkwekerij ontmanteld, 20 kilo aan hennep, en een contant geldbedrag van 60.000 euro gevonden.

Uit een bedrijfspand in Kapelle en diverse ander lokaties werden in totaal 35 voertuigen afgevoerd. Op deze zeer diverse voertuigen (trekker, hoogwerkers, bedrijfswagens, bestelwagens ed) is door het OM Middelburg conservatoir beslag gelegd. Van deze goederen bestaat het vermoeden dat ze zijn aangekocht met crimineel geld en werden ondergebracht bij bedrijven. Bij deze bedrijven zou vervolgens geld kunnen zijn witgewassen.

In dit onderzoek is in de loop van dit jaar bij eerdere zoekingen in totaal zo’n 45 kilo hennep, een stekjeskwekerij en een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Eind oktober werd een Belg aangehouden met 9 kilo hennep. Deze verdachte is inmiddels door de Raadkamer in bewaring gesteld op verdenking van hennephandel.

De aanhoudingen en doorzoekingen werden verricht door tientallen politiemedewerkers van de politie Zeeland. Ook werd een drugshond en een geldhond ingezet.
Provincie:
Tag(s):