donderdag, 9. juni 2011 - 22:16

Grote verkeerscontrole levert 77 bekeuringen op

Veghel

De politie heeft donderdag , in samenwerking met enkele partners, een grote verkeerscontrole gehouden op de Corridor in Veghel.

Naast politieagenten van het team Veghel en Uden, team Verkeershandhaving en de verkeersongevallen analyse, namen medewerkers van de KMAR, douane, en de belastingdienst deel aan de controle. De politie controleerde alles op het gebied van verkeer en verkeersveiligheid.

Er werd tijdens de controle gebruik gemaakt van Automatic Number Plate Recognition (ANPR) apparatuur, dat vliegensvlug kentekens controleert. In totaal werden ongeveer 6.000 kentekens gescand.

In totaal werden er 77 bekeuringen uitgedeeld voor onder andere niet handsfree bellen, niet dragen van de autogordel, te hoge constructiesnelheid van bromfietsen, verlopen APK, uitstekende lading, geen voorrang verlenen en het niet in orde hebben van de kentekenplaat.

Verder werd er een bestelbus uit het verkeer genomen, omdat het voertuig niet was verzekerd. Ook werd een invalide parkeerkaart ingenomen.

De douane schreef een boete uit voor het in bezit hebben van namaakkleding en nam 132 kledingstukken in beslag. De belastingdienst heeft diverse beslagen gelegd en inde ter plaatse voor 10.059 euro aan openstaande schulden.
Provincie:
Tag(s):