dinsdag, 8. maart 2011 - 13:42

Grote zoekactie naar vermiste 22-jarige Farida Zargar

Spijkenisse

De politie Rotterdam Rijnmond is vandaag een grote zoekactie begonnen naar de vermiste 22-jarige Farida Zargar uit Spijkenisse. Farida Zargar wordt sinds donderdag 5 augustus 2010 vermist.

Nadat zij haar werk bij transportbedrijf De Rijke (industrieterrein de Halfweg in Spijkenisse) verliet, is zij aan het einde van die dag in de omgeving van het ABC-complex in Spijkenisse nog gezien. Sindsdien is Farida spoorloos.

Zoekactie
De zoekactie concentreert zich in het Mallebos. Politiemensen gaan in samenwerking met de Krijgsmacht, waaronder specialisten van de Marine en de Landmacht, speurhonden van de KLPD, het Nederlands Forensisch Instituut en specialistische diensten van de politie het volledige bos uitkammen op zoek naar eventuele sporen van Farida.

De politie is direct nadat zij als vermist is opgegeven een uitgebreid onderzoek gestart. Hierbij wordt met vele scenario’s rekening gehouden en het is tot op de dag van vandaag nog niet duidelijk of Farida zelf is weggegaan of dat er sprake kan zijn van een misdrijf.

Onbekende man
Begin november 2010 heeft een onbekend persoon de bankpas en e.dentifier van Farida in de brievenbus van het politiebureau in Spijkenisse achtergelaten. Van deze persoon zijn camerabeelden getoond in de media.

Op alle getuigenoproepen zijn veel tips binnengekomen. De politie heeft al die tips met 20 rechercheurs onderzocht. Helaas heeft dit nog niet geleid tot het vinden van Farida.

Om alle mogelijk scenario’s uit te sluiten, wordt het volledige Mallebos, in totaal 40 hectare bos en 4,5 km sloot doorzocht.

Update
De actie heeft vandaag vooralsnog geen resultaat opgeleverd en gaat daarom morgen verder. Morgen zal de zoekactie opnieuw aanvangen.
Provincie:
Tag(s):