donderdag, 13. januari 2011 - 14:22 Update: 08-07-2014 0:29

Groter aanbod aan zuinige auto's

Den Haag

Het aanbod van zuinige auto’s neemt in Nederland in hoog tempo toe. Dat blijkt uit de Top10’s van Zuinige auto’s, die de ANWB donderdag heeft bekendgemaakt.

‘Maar liefst 15 van de 64 beschikbare plaatsen worden ingenomen door nieuwe modellen’, meldt de ANWB. Ook zes bestaande modellen die al in de TOP10’s voorkwamen zijn zuiniger geworden.

Zowel de klasse ‘middelgroot benzine’ als de klasse ‘groot diesel’ kent een nieuwe koploper. In de klasse ‘klein diesel’ genieten nu alle modellen in de Top10 een belastingvoordeel. In de klasse ‘middelgroot benzine’ is de hybride Lexus CT 200h de nieuwe nummer 1. Deze auto rijdt volgens de Europese typegoedkeuring gemiddeld 1 liter op 26,3 km.

In de klasse ‘grote dieselauto’s’ zijn er drie nieuwe modellen bijgekomen. De Skoda Octavia 1.6 TDi Greenline is verder ontwikkeld en heeft een eerste plaats verworven, naast de Volvo S40 DRIVe Start/Stop.

Evenals de nummer 1 in de klasse middelgrote benzineauto’s rijden beide auto’s gemiddeld 1 op 26,3. Net als in 2010 hebben de ANWB en Stichting Natuur en Milieu ook een Top10 Stadsgebruik uitgebracht. In dit overzicht wordt gekeken naar het verbruik en de uitstoot van de auto’s bij gebruik in de bebouwde kom.

De ontwikkelingen en verbeteringen van zuinige auto’s nemen in rap tempo toe, waardoor het aanbod voor de consument groter wordt. Zuinige auto’s zijn niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. Zo genieten veel zuinige auto’s een belastingvoordeel en verbruiken zij minder brandstof.
Categorie:
Tag(s):