dinsdag, 13. september 2011 - 13:54

Haagse hof legt gevangenisstraffen op voor gewapende overval in woning

Den Haag

Het Gerechtshof in Den Haag heeft dinsdag in hoger beroep gevangenisstraffen van respectievelijk 6 jaar en 4 jaar opgelegd aan 2 mannen die op 9 februari 2010 een gewapende overval pleegden in een woning in Naaldwijk.

Ze pleegden deze overval samen met een derde man. Deze man was niet in hoger beroep gegaan, dus deze zaak lag niet ter beoordeling aan het hof voor.

De overval vond midden op de dag plaats. Netjes aangekleed, met een babbeltruc en door zich voor te doen als medewerkers van het energiebedrijf zijn 2 verdachten in de woning gekomen. Daar zijn een vrouw, haar 15-jarige zoon en de later thuisgekomen man ernstig bedreigd met een vuurwapen en een stroomstootwapen. Ze zijn alle drie vastgebonden. Het huis is doorzocht. Een gering bedrag aan contant geld, bankpasjes, creditcards en enige horloges zijn meegenomen.

De rechtbank had de 2 verdachten die in de woning waren geweest veroordeeld tot respectievelijk 6 en 5 jaar gevangenisstraf voor de overval en wederrechtelijke vrijheidsberoving. De verdachte die tot 6 jaar gevangenisstraf was veroordeeld door de rechtbank heeft ook in hoger beroep zes jaar gevangenisstraf gekregen. De verdachte die 5 jaar gevangenisstraf had gekregen van de rechtbank is niet in hoger beroep gegaan.

De verdachte die in hoger beroep 4 jaar gevangenisstraf voor de overval heeft gekregen, was ook door de rechtbank tot 4 jaar gevangenisstraf veroordeeld. Hij was de persoon die de babbeltruc voor zijn rekening nam en de auto bestuurde. Dat deze persoon in de woning is geweest, is niet bewezen. Deze verdachte is door de rechtbank en het hof niet veroordeeld voor de wederrechtelijke vrijheidsberoving.
Provincie:
Tag(s):