donderdag, 14. april 2011 - 10:52

Hagenaar dreigt zichzelf op te blazen

Den Haag

In de Weimarstraat in Den Haag zorgde een 58-jarige man woensdagavond voor veel commotie. De man dreigde zichzelf in zijn woning op te blazen.

Rond 16.00 uur kreeg de politie de melding dat een man had gedreigd zichzelf op te blazen in zijn woning in de Weimarstraat. Hij had deze bedreiging geuit bij een hulpverleningsinstantie, die vervolgens de politie waarschuwde. Direct werden de benodigde veiligheidsmaatregelen genomen. Zo zette agenten de omgeving af en ontruimden zij meerdere omliggende woningen en winkels. Ook werden uit voorzorg de brandweer en GGD gewaarschuwd.

Arrestatieteam en speurhonden
Tevergeefs probeerden agenten vervolgens bij de woning in contact te komen met de bewoner. Omdat hij geen enkele reactie gaf, ging het arrestatieteam uiteindelijk de woning binnen. De man bleek niet aanwezig. Met speurhonden werd de woning vervolgens doorzocht: er bleek geen sprake te zijn van explosieven.

Man aangehouden
Terwijl het onderzoek in de woning in volle gang was, lukte het de agenten alsnog om telefonisch contact te krijgen met de man. Hierdoor kregen zij het vermoeden dat hij in de omgeving van de woning aanwezig was. Zij gingen direct naar hem op zoek en troffen hem in de straat aan. Hij werd direct aangehouden.

De man zit vast en zal morgen worden verhoord. Waarom de man zichzelf iets aan wilde doen en in hoeverre de bedreiging serieus was, is nog niet bekend.
Provincie:
Tag(s):