donderdag, 11. augustus 2011 - 13:34

Hagenaars aangehouden na achtervolging

Den Haag

De politie heeft woensdag drie Hagenaars aan toen zij in Den Haag een stopteken van agenten negeerden en tijdens een daaropvolgende achtervolging meerdere verkeersovertredingen pleegden en probeerden de politie van zich af te schudden.

De mannen negeerden omstreeks 23.15 uur op de kruising van de Elandstraat en de Vondelstraat het rode verkeerslicht. Agenten zagen de mannen door rood rijden en gaven hen een stopteken. In plaats van te stoppen, ging het drietal er echter met hoge snelheid vandoor. Tijdens de achtervolging die volgde, reden de mannen tegen de richting, over de stoep, beschadigden geparkeerde auto's en raakten de bumper van hun auto kwijt. Ook dreigden zij tot twee keer toe in te rijden op de politiewagens waarmee agenten probeerden hen de weg te versperren.

Uiteindelijk slaagde de bestuurder er in de Utrechtse baan op te rijden, met de agenten in zijn kielzog. De man probeerde nog de politiewagen aan de kant te drukken, maar slaagde daar niet in. In Leidschendam reed de bestuurder van de auto zich uiteindelijk op de Westvlietweg vast in de berm. De bestuurder en de bijrijder vluchtten vervolgens te voet. De twee passagiers op de achterbank werden direct aangehouden. Agenten vatten de bijrijder in de omgeving in de kraag. De bestuurder is, ondanks een zoektocht, niet meer aangetroffen.

De verdachten, 20, 22 en 24 jaar, zijn ingesloten op het politiebureau. De recherche onderzoekt de zaak.
Provincie:
Tag(s):