vrijdag, 16. december 2011 - 11:30 Update: 08-07-2014 0:55

Handbalsters mogen nog steeds hopen op Olympische Spelen

De Nederlandse handbalsters hebben nog steeds een kans om de Olympische Spelen van volgend jaar te halen. Na het missen van de kwartfinales bij het wereldkampioenschap in Brazilië leek de weg naar Londen te zijn afgesneden, maar er gloort nog een sprankje hoop

De formatie van bondscoach Henk Groener is daarbij curieus genoeg afhankelijk van de afloop van het Afrikaans kampioenschap, dat van 10 t/m 21 januari plaatsvindt in Marokko. Als Angola daar de titel bemachtigt, plaatst Nederland zich alsnog voor het Olympisch kwalificatietoernooi in mei 2012. Nederland wordt dan samen met Roemenië aan het deelnemersveld toegevoegd.

Bondscoach Groener en technisch directeur Ton van Linder hebben hun rekenwerk gedaan. Reeds vier landen zijn zeker van deelname aan de Spelen. Dat zijn gastland Groot-Brittannië en drie continentale kampioenen: Noorwegen namens Europa, Zuid-Korea namens Azië en Brazilië namens Zuid-Amerika.

Als Angola zich in dat rijtje schaart als de beste ploeg van Afrika, krijgt Europa er een plaats in het Olympisch kwalificatietoernooi bij. Angola won de laatste zeven edities van de continentale titelstrijd.

Nederland kan bij een achtste achtereenvolgende Angolese titel op grond van de achtste plaats bij het EK van vorig jaar aanspraak maken op de plek in het kwalificatietoernooi. Wint Angola niet, dan is de Olympische missie voor Oranje verkeken en gaan Roemenië en Montenegro naar het kwalificatietoernooi.

,,Het is ingewikkeld, maar we zijn nog steeds kansrijk’’, zeggen zowel Groener als Van Linder.
Categorie:
Tag(s):