woensdag, 19. oktober 2011 - 22:43 Update: 08-07-2014 0:56

Handbalsters winnen eerste oefenduel met Tunesië

Arnhem

Het Nederlands vrouwenhandbalteam heeft woensdagavond de eerste van twee oefenwedstrijden tegen Tunesië winnend afgesloten. In de sfeervolle sporthal Elderveld in Arnhem was het na het laatste fluitsignaal 34-30 (15-17) voor de ploeg van bondscoach Henk Groener.

Donderdag spelen beide landenteams opnieuw tegen elkaar, dan in sporthal Galecop in Nieuwegein. Nadat vrijdag Tunesië en Noorwegen elkaar hebben getroffen, staan voor het weekeinde twee duels tussen Oranje en de regerend Olympisch en Europees kampioen uit Scandinavië op het programma, zaterdagavond (20.00 uur) en zondagmiddag (14.00 uur) dan in het Topsportcentrum Rotterdam.

De reeks oefenduels kwam in de plaats van het jaarlijkse Holland Handbal Toernooi, dat vanwege het ontbreken van een vierde deelnemer moest worden geannuleerd. Al deze drie landen bereiden zich voor op het wereldkampioenschap, dat begin december in Brazilië plaats vindt.

Groener was na afloop van het duel met de nummer twee van Afrika vooral tevreden over de aanvallende verrichtingen van zijn speelsters. ,,Ze hebben een aantal keer laten zien met de snelle aanval gevaarlijk te kunnen zijn. Dat doet me goed, een goede start van de voorbereiding met volop ruimte voor verbeteringen.’’
Categorie:
Tag(s):