vrijdag, 18. november 2011 - 10:00

Handgranaat en wapens in Maastrichtse woning aangetroffen

Maastricht

De politie heeft woensdag een partij vuurwapens, munitie en een handgranaat gevonden in een huis aan de Hersintlaan in Maastricht. Een arrestatieteam werd hierbij ingezet om de woning te betreden.

De vondst volgde op een tip dat er wapens zouden liggen in de woning. De bewoner is aangehouden op verdenking van verboden wapenbezit, wapenhandel en witwassen. In het verleden is deze 52-jarige Maastrichtenaar al vaker veroordeeld voor overtreding van de Wet Wapens en Munitie. In verband met de nieuwe vondst is in de loop van donderdag ook een 48-jarige medebewoner van het huis voor verder onderzoek aangehouden.

Bij de inval door een arrestatieteam werden her en der in de woning 6 vuurwapens en een grote hoeveelheid munitie van verschillende kalibers gevonden. Bovendien lag in een koffer met enkele pistolen ook een handgranaat, die door de Explosieve Opruimings Dienst Defensie onschadelijk moest worden gemaakt. Tenslotte trof de politie in het huis een aanzienlijk geldbedrag aan dat vermoedelijk van de verkoop van wapens afkomstig is. Net als de auto van de aangehouden Maastrichtenaar is ook het geld in beslaggenomen.
Provincie:
Tag(s):