vrijdag, 14. oktober 2011 - 22:43 Update: 08-07-2014 0:27

Hans Dorrestijn krijgt lintje

In theater Junushof in Wageningen is vrijdagavond cabaretier, tekstschrijver, zanger en schrijver Hans Dorrestijn benoemd tot officier in de Orde van Oranje Nassau. Dit melden verschillende media.

Na afloop van zijn voorstelling Het Buigen kreeg de 71-jarige kleinkunstenaar de versierselen die bij de onderscheiding horen uitgereikt door de burgemeester van Ede, Cees van der Knaap.

Dorrestijn kreeg de onderscheiding voor zijn hele oeuvre, waarmee hij ,,het kleinkunst- en schrijflandschap van Nederland artistiek heeft verrijkt'', aldus de gemeente Ede.

De cabaretier schreef ruim 35 boeken en 15 theaterprogramma's en maakte tien cd's. Daarnaast schreef hij heel veel teksten voor anderen, onder wie Herman van Veen, Jenny Arean en Adèle Bloemendaal. Samen met Willem Wilmink maakte hij onder meer de kinderprogramma's J.J. de Bom en de Stratemaker-op-Zeeshow.

In 2008 nam Dorrestijn met een laatste optreden in Theater Carré afscheid van het toeren langs de grote schouwburgen. Sinds 2009 is hij in kleinere theaters, bibliotheken en dergelijke actief met voordrachten uit zijn omvangrijke eigen werk.
Categorie:
Tag(s):