maandag, 20. juni 2011 - 19:52

Hard water kost geld

Asten

(Advertorial) In een groot deel van Nederland komt hard water uit de kraan. Met als gevolg witte strepen en vlekken op kranen en tegels, een snellere slijtage van apparatuur en wasgoed dat krakend opdroogt.

Om nog maar niet te spreken van een trekkerige of geïrriteerde huid na het douchen. Heel vervelend allemaal én niet nodig, want het kan ook anders met dat harde water.

De kalk in ons leidingwater komt van de kalklagen waar het grondwater doorheen komt. Die hardheid wordt uitgedrukt in Duitse graden. Eén Duitse graad stemt overeen met 17,8 gram kalksteen per m3 water. Almere boft: daar is het water redelijk zacht met ongeveer 4,8 dH. In het Utrechtse Houten heeft het water een hardheid van ongeveer 13,0 dH. Geen water om streeploos je ramen mee te lappen.

Stroomloos
'In ons vorige huis lukte dat bij ons ook niet, ook al hadden we een magneet als waterontharder', zegt de heer Hol uit Asten. Ik was dan ook behoorlijk sceptisch over de plaatsing van een nieuw apparaat toen we gingen verhuizen. Totdat ik op www.aquacell.nl de methode met harscilinders ontdekte. Met name het feit dat de werking wetenschappelijk aantoonbaar is, sprak ons erg aan. Toen bleek dat we een proefplaatsing van dertig dagen konden aanvragen én dat er vijf jaar all-in garantie op zit zonder duur onderhoudscontract, besloten we om toch voor deze duurdere, maar meetbaar betere oplossing te kiezen.'

Lees verder...
Provincie:
Tag(s):