dinsdag, 21. juni 2011 - 14:16

Hardrijder neemt advocaat mee in tweede gesprek met politie

Kennemerland

De 19-jarige man die 310 km per uur zou hebben gereden op de Drie Merenweg in de Haarlemmermeer, wordt dinsdagavond voor een tweede keer door de politie verhoord.

In dat gesprek zal een advocaat van de verdachte aanschuiven. Dat laat een woordvoerster van de politie Kennemerland aan BlikopNieuws weten.

Over de inhoud van het gesprek dat maandagavond heeft plaatsgevonden, kon de zegsvrouw nog weinig over zeggen gezien het lopende onderzoek.

De politie is, na het zien van het filmpje op de site van GeenStijl, op zoek gegaan naar de bestuurder. Het Openbaar Ministerie besloot eerder vandaag de politie nader onderzoek in te laten stellen.

Op het filmpje is te zien dat de bestuurder van de snelle auto 105 km per uur door de bebouwde kom van Heemstede scheurt. Daarna gaat hij de N205 op waar een snelheid van maar liefst 310 km per uur word gehaald. Op die weg is slechts 80 toegestaan.

Zowel de eigenaar van de snelle bolide alsmede de vermoedelijke bestuurder zijn door de politie opgespoord en worden gehoord. Over de uitkomst van het gesprek is volgens de politie nog weinig te zeggen. Volgens de zegsman is de bestuurder alleen te zien op het filmpje wanneer het voertuig nog stilstaat voor een stoplicht. “We houden er rekening mee dat het filmpje kan zijn gemanipuleerd.''

Volgens juristen is het moeilijk voor de politie te bewijzen dat de 19-jarige jongen achter het stuur zat.

Klik hier voor het filmpje
Provincie:
Tag(s):