woensdag, 29. juni 2011 - 21:37

Haren beste gemeente om in te wonen

Haren

Het Groningse Haren is uitgeroepen tot beste woongemeente van 2011. Het tijdschrift Elsevier doet jaarlijks een onderzoek naar de beste gemeente waarbij alle 418 Nederlandse gemeenten worden beoordeeld.

In het onderzoek werden de gemeente beoordeeld op de kwaliteit van de woonomgeving, basisvoorzieningen, plusvoorzieningen, de mate van overlast en veiligheid, het sociaal klimaat, de economische vitaliteit en werkgelegenheid, bereikbaarheid en gemeentelijke dienstverlening.

Burgemeester Fennema en wethouder Sieling namen vandaag in Amsterdam het eerste exemplaar van de Elsevier met de resultaten van het onderzoek, in ontvangst.

Elsevier: “Haren in Groningen wint omdat daar alle ingrediënten aanwezig zijn voor goed wonen: prachtige huizen en lanen, natuur, weinig overlast, een saamhorige gemeenschap en alle voorzieningen binnen de eigen gemeentegrenzen of anders in de naburige stad Groningen. De gemeente Haren stond al jaren in de top-10, maar laat dit jaar traditionele winnaars uit ’t Gooi achter zich.”
Provincie:
Tag(s):