maandag, 24. oktober 2011 - 14:01

Harlingen zet hekken bij verpauperde woning

Harlingen

Het college van burgemeester en wethouders heeft hekken laten plaatsen bij de woning aan de Grote Kerkstraat 39 te Harlingen. ‘De staat van onderhoud van het pand is zo slecht dat gevaar bestaat voor voorbijgangers’, meldt de gemeente maandag.

Om de voorbijgangers zo goed mogelijk te beschermen tegen het risico van vallende dakpannen of stenen, zijn de hekken geplaatst. Al vele jaren probeert de gemeente de staat van onderhoud van de Grote Kerkstraat 39 te Harlingen te laten verbeteren.

Dit heeft helaas niet tot resultaat geleid. Ook een in het verleden opgelegde last onder bestuursdwang had geen effect. De situatie dreigt nu zo gevaarlijk te worden dat direct maatregelen nodig zijn om te zorgen dat voorbijgangers zo veilig mogelijk voorbij het pand kunnen.

Om die reden heeft de gemeente de hekken geplaatst. Daarmee moeten voorbijgangers veiliger langs het pand, hoewel zij daarvoor wel over de weg moeten. Dat vindt de gemeente echter veiliger dan het risico van vallende dakpannen of stenen.

Naast het plaatsen van hekken is de gemeente een nieuwe procedure gestart om tot verbetering van de woning te komen. De gemeente hoopt dat de eigenaar de ernst van de situatie inziet en zelf maatregelen neemt.

Doet hij dat niet, dan is de gemeente van plan om een nieuwe aanschrijving met bestuursdwang op te leggen. Dat betekent dat als de eigenaar geen maatregelen tot verbetering neemt, de gemeente dit gaat doen op zijn kosten.
Provincie:
Tag(s):