woensdag, 5. oktober 2011 - 14:55

Harlinger verdacht van zeker dertig zedenzaken met jongeren

Harlingen

In het Friese Harlingen is een omvangrijke zedenzaak aan het licht gekomen. Een 27-jarige vrijwilliger van voetbalvereniging VV-Harlingen zou met ruim dertig jongeren, in de leeftijd tussen 11 en 16 jaar, ontucht hebben gepleegd.

De man wordt ervan verdacht film- en fotomateriaal te hebben vervaardigd van activiteiten waarbij ruim 30 jongeren in de leeftijd tussen 11 en 16 jaar in geklede toestand op verzoek van de verdachte handelingen bij hem uitvoerden.

Ontuchtige handelingen
De handelingen vonden plaats in de woning van de verdachte. Deze handelingen kunnen in een aantal gevallen geclassificeerd worden als ontuchtig.

Tot nu toe zijn geen afbeeldingen aangetroffen waarop met de jongeren zelf ontuchtige handelingen zijn gepleegd. De betrokken kinderen en hun ouders zijn inmiddels geïnformeerd en hen is hulpverlening aangeboden.

Aanleiding voor onderzoek
In juli van dit jaar kwamen bij de politie de eerste meldingen binnen van ouders die bij de verdachte ‘vreemde gedragingen' constateerden. De politie heeft naar aanleiding van deze meldingen oriënterend onderzoek verricht.

Na een officiële aangifte op 16 augustus zag het Openbaar Ministerie voldoende aanleiding om een strafrechtelijk onderzoek op te starten. Tijdens een zoeking bij de verdachte werd apparatuur in beslag genomen. Na de eerste uitkomsten van het digitale onderzoek is besloten de man aan te houden.

Verloop onderzoek
Het onderzoek is in volle gang. In totaal zijn op dit moment vier aangiftes tegen de man gedaan. Zoals nu lijkt, opereerde de man zelfstandig. De meeste jongeren kwamen uit de nabije omgeving van de verdachte.

De rechter-commissaris besloot op 29 september de man voor 14 dagen in bewaring te stellen
Provincie:
Tag(s):