woensdag, 28. december 2011 - 20:22

Hechtenis van Johnny B. verlengd

Harkstede

De voorlopige hechtenis van de 24-jarige Johnny B. uit Harkstede is woensdag met negentig dagen verlengd. Dit maakte het Openbaar Ministerie in Groningen bekend.

Volgens de advocaat van Johnny B., Tjalling van der Goot, wordt zijn cliënt verdacht van acht brandstichtingen en vijf inbraken. De Raadkamer zou ernstige bezwaren hebben en verlengde de hechtenis van B. 'Ernstige bezwaren zijn niet hetzelfde als bewijs', aldus Van der Goot

Johannes V. uit 't Zandt, die eveneens verdachte is in het onderzoek, blijft ook negentig dagen langer.

B. werd op 12 december 2011 aangehouden op verdenking van een brandstichting in Ten Post op 18 november j.l. Omdat er in de periode van eind 2010 tot december 2011 een opvallend aantal brandstichtingen in Loppersum en Appingedam waren, bekijkt het OM eveneens of B. en V. hierbij betrokken zijn geweest.

Bij de huiszoeking op het woonadres van Johannes V. stuitte de politie op een hennepplantage. Ook op twee andere plaatsen in 't Zandt werden plantages aangetroffen. Eveneens werd er één of meerdere vuurwapen aangetroffen. Hierop is 57-jarige vader van Johannes V. ook aangehouden. De Raadkamer heeft ook zijn voorarrest met negentig dagen verlengd.
Provincie:
Tag(s):