woensdag, 19. januari 2011 - 23:01

Heembeton verhuisd naar Alvon in Veenoord

Veenoord

De leden van CNV Vakmensen hebben ingestemd met het sociaal plan voor het kantoorpersoneel van Heembeton (in Lelystad). De ruim dertig kantoormedewerkers zien hun werk over enkele maanden verhuizen naar de locatie van Alvon in het Drentse Veenoord.

De bouwbedrijven Heembeton en Alvon willen fuseren. Daarin past ook de verhuizing van kantoorpersoneel van Lelystad naar Veenoord. "Een verplaatsing met grote gevolgen", reageert Willem Timmer van CNV Vakmensen. "De meeste werknemers houden weliswaar hun baan, maar die ligt wel ruim 130 kilometer verderop. Dat betekent nogal wat, ook voor de mogelijkheden om werk en privé te combineren. In het sociaal plan wilden wij daar goede afspraken over maken. Dat is gelukkig grotendeels gelukt."

Volgens Timmer zijn er goede afspraken gemaakt over mogelijkheden om thuis te werken. Werknemers die meer dan twee uur per dag moeten reizen, krijgen van de extra tijd die ze kwijt zijn de helft uitbetaald. Ook regelt het bedrijf lease-auto's, waarmee de werknemers via een carpoolconstructie naar Veenoord heen en weer kunnen.

Bij Alvon en Heembeton werken in totaal zo'n 250 mensen.
Provincie:
Tag(s):