dinsdag, 25. oktober 2011 - 21:20 Update: 08-07-2014 0:56

Heerenveen behaalt als eerste volgende ronde KNVB-beker

Heerenveen

(Elfvoetbal) SC Heerenveen is de eerste club die de volgende ronde van de KNVB Beker heeft bereikt. De Friezen hadden het geen enkel moment moeilijk tegen Harkemase Boys, die de ontmoeting in het sfeervolle Abe Lenstra Stadion met tien man eindigde: 6-1.

Het eerste doelpunt lag na zeventien minuten in het netje en kwam op naam van Filip Djuricic. In de acht daaropvolgende minuten waren ook Ramon Zomer en Bas Dost doeltreffend. Harkemase Boys deed voor de rust nog wel wat terug via Jordy van Wijk, maar in het tweede bedrijf maakte SC Heerenveen wederom drie doelpunten. Luciano Narsingh, Dost (strafschop) en invaller Quinten Martinus lieten doelman Jacob de Vries kansloos.

De penalty die door Dost werd benut, werd veroorzaakt door Lesly Fellinga. Hij kreeg een rode kaart voorgehouden van scheidsrechter Ruud Bossen wegens het hinderen van een doorgebroken speler. Dost werd na het benutten van de strafschop vervangen voor Gerald Sibon.