zondag, 7. augustus 2011 - 9:00 Update: 08-07-2014 0:57

Heerenveen geeft 2-0 voorsprong na 84 minuten alsnog weg tegen NEC

Heerenveen

(Elfvoetbal) SC Heerenveen leek het nieuwe seizoen met een driepunter te starten, maar gaf zaterdagavond in de laatste minuten een 2-0 voorsprong tegen NEC onnodig uit handen: 2-2.

De aanwezige toeschouwers in het Abe Lenstra moesten welgeteld 47 minuten wachten voordat zij de openingstreffer mochten aanschouwen. Twee minuten na de thee was het Filip Djuricic die Oussama Assaidi op maat bediende.

De 22-jarige Marokkaanse creatieveling bracht met zijn treffer het thuispubliek in extase en liet de Heerenveen-aanhang niet veel later wederom juichen toen hij met een assist op Luciano Narsingh een belangrijk aandeel had in de 2-0.

Toch wist NEC zich nog terug in de wedstrijd te knokken en daar had de club uit Nijmegen slechts zes minuten voor nodig. Op aangeven van Ryan Koolwijk maakte Bram Nuytinck al koppend zijn eerste competitietreffer.

De hoop was terug aan Nijmeegse kant, helemaal toen Viktor Elm één minuut later met een rode kaart op zak het veld vroegtijdig moest verlaten. Stefan Nijland liet NEC in de 89ste minuut met een intikker uiteindelijk alsnog profiteren van de late man-meer-situatie: 2-2.
Categorie:
Tag(s):