vrijdag, 4. februari 2011 - 16:52

Heerlense raad geeft krediet voor behoud buslijn 39

Heerlen

De gemeenteraad van Heerlen wil eenmalig een bedrag van 55.000 euro betalen voor een proef om buslijn 39 voor de stad te behouden. Voorwaarde hiervoor is dat de bus doorrijdt tot een centraal punt op de woonboulevard en dat de gemeente nadrukkelijk wordt betrokken bij het opstellen van de nieuwe voorwaarden voor het nieuwe contract voor openbaar vervoer in 2016.

In december 2010 maakte Veolia bekend lijn 39 met ingang van het nieuwe rooster te schrappen. In dat geval is niet alleen de Woonboulevard onbereikbaar per bus, maar ook Kinderstad en de wijk Eikenderveld.

De raad nam vervolgens unaniem een motie van de SP aan, waarbij de gemeente de opdracht kreeg om zo snel mogelijk in gesprek te gaan met de provincie Limburg. Inzet van het gesprek moest zijn het behoud van buslijn 39 (Heerlen-Eikenderveld-Woonboulevard). Het resultaat daarvan is de proef, waarvoor ook de gemeente 55.000 euro op tafel moet leggen.

De meerderheid van de raad is bereid om dit bedrag eenmalig te betalen. Zij het met de nodige tegenzin omdat de provincie verantwoordelijk is. Maar om de mensen in Eikenderveld te helpen heeft de raad besloten aan de proef 55.000 euro bij te dragen.
Provincie:
Tag(s):