woensdag, 2. februari 2011 - 10:24

Helers laptops aangehouden

Leeuwarden

De politie heeft de afgelopen maanden vijf Leeuwarders aangehouden op verdenking van het “helen” van gestolen laptops. De laptops werden in de zomer van 2009 bij scholen in Leeuwarden en Groningen gestolen door een 25- jarige inwoner van Leeuwarden.

Een 42-jarige inwoner van Noordhorn had in 2009 een laptop via een verkoopsite op internet voor een normale prijs had gekocht van een 29-jarige inwoner van Leeuwarden. Een jaar later besloot hij de laptop, die een klein defect had, door te verkopen. Een 37-jarige inwoner van Amsterdam besloot de laptop te kopen. Toen hij de laptop ter reparatie had aangeboden bij de handelaar, bleek via het serienummer dat de laptop in 2009 in Leeuwarden was gestolen. Beide benadeelden namen contact op met de politie. Vervolgens werd er een onderzoek ingesteld.

Uit het onderzoek kwam een 29-jarige inwoner van Leeuwarden naar voren. Hij de laptop op het internet te koop aangeboden. Tijdens de verhoren bleek dat meerdere laptops voor lage prijzen door had verkocht aan vier inwoners van Leeuwarden van 21, 24, 26 en 27-jaar. Alle verdachten werden in de periode van augustus 2010 tot januari 2011 aangehouden en verhoord in het politiebureau waar de mannen hun betrokkenheid bekenden. Tijdens het onderzoek kon de politie zeven gestolen laptops in beslag nemen.
Provincie:
Tag(s):