zaterdag, 11. juni 2011 - 19:14

Helft nieuwe pantservoertuigen staat stil

De helft van de nieuwe pantservoertuigen van Defensie, de CV90, staan stil en zijn niet inzetbaar. Dit komt omdat er grote technische gebreken zijn en er is een groot te kort aan reserveonderdelen.

Dit blijkt uit interne documenten die in handen zijn gekomen van RTL Nieuws. Uit deze documenten blijkt dat de helft van de CV90’s niet inzetbaar zijn. Tandwielen slijten snel en hydraulische slangen zijn afgescheurd.

De eerste pantservoertuigen zijn in 2008 geleverd en de planning was dat ze 30 jaar mee zouden gaan. Er zijn 130 van de 184 CV90 voertuigen geleverd. Per stuk kost een pantservoertuig 4 miljoen euro.

Het ministerie erkent dat er teveel voertuigen stuk zijn. "Zoals te verwachten bij een nieuw ontwikkeld, technisch hoogstaand, product zijn er een aantal aanpassingen nodig in de fase van ingebruikname. Oplossingen zijn gevonden waardoor het voertuig steeds meer voldoet aan wat Defensie bij de verwerving ervan voor ogen had. We kunnen geen CV90's inzetten totdat ze operationeel inzetbaar zijn. Daar wordt nu aan gewerkt."
Provincie:
Tag(s):