zondag, 5. juni 2011 - 23:51 Update: 08-07-2014 0:27

Helft ouderen heeft zelden tot nooit seks

Hilversum

Meer dan de helft (54 procent) van de 50-plussers met een relatie heeft zelden tot nooit seksueel contact. Dat blijkt uit opinie-onderzoek van het Omroep MAX-discussieprogramma Hollandse Zaken. Gemiddeld geven alle 1100 ondervraagde 50-plussers hun seksuele leven het rapportcijfer 6,7.

Zeventig procent van de geënqueteerde ouderen zegt te accepteren dat minder zin in seks hoort bij het ouder worden.

Toch vindt bijna de helft (46 procent) van de ondervraagde 50-plussers dat een stimulerend pilletje gaan kwaad kan om de lust weer op te wekken. Door impotentie, overgangsklachten en andere gezondheidsproblemen zien veel mensen het vlammetje van de lust namelijk doven. Bijna veertig procent van de mensen met een partner geeft zijn seksuele leven een onvoldoende vanwege impotentie of vaginale klachten. Maar gespecialiseerde hulp zoeken voor dit probleem doet maar 16 procent.

De afnemende frequentie van seksueel contact wordt door veel ouderen (51 procent) gecompenseerd met vrijen en knuffelen zonder dat het tot daadwerkelijke seks komt.

Ook alleenstaande ouderen hebben een seksueel bestaan. 19 Procent van de ouderen zonder partner of vaste relatie zegt, meestal incidenteel, seksuele contacten te hebben.
Categorie:
Tag(s):