vrijdag, 5. augustus 2011 - 10:46

Helft stoort zich aan zomerkleding op werkvloer

Amsterdam

Bijna de helft (49%) van de werknemers vindt het niet kunnen om in teenslippers, T-shirt of korte broek naar het werk te gaan.

Dit blijkt uit een recente peiling van Monsterboard.nl onder 493 Nederlanders. Slechts 1 op de 5 deelnemers (18%) zegt zelf in zomerkleding op het werk te verschijnen. Monstercoach Freek Jordans adviseert om ook in de zomer je kledingstijl aan te passen aan de bedrijfscultuur.

“Het dragen van casual zomerkleding kan in sommige bedrijven onprofessioneel overkomen. Vooral te blote kleding is niet passend”, aldus Freek Jordans, carrièrecoach. Hij deelt deze mening met 48% van de polldeelnemers die zegt dat zomerkleding niet representatief is op het werk. “Er is genoeg luchtige kleding die wel zakelijk is. Als de bedrijfscultuur zomerkleding echter wel toelaat, is het prima om dit te dragen. Het zit comfortabel en geeft een positief zomers tintje aan de werksfeer.”

Luchtig kan ook leuk zijn
Door 22% van de respondenten worden collega’s in zomerkleding enthousiast ontvangen, terwijl ze zeggen zelf op hete dagen niet bloter gekleed naar het werk te gaan. Slechts 1% van de deelnemers aan de poll wordt op het werk afgeleid door zomerkleding. Voor 11% van de respondenten kan dit geen issue worden, omdat het in hun bedrijf verboden is om al te luchtige kleding te dragen.
Provincie:
Tag(s):