zaterdag, 15. januari 2011 - 12:31

Helikopter Kustwacht haalt onwel geworden man van cruiseschip

Den Helder

Hedenochtend omstreeks 10.00 uur heeft het onder de vlag van de Bahama’s varende cruiseschip Boudicca via het Kustwachtcentrum te Den Helder contact gezocht met een arts van de Radio Medische Dienst van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij.

Aan boord van het cruiseschip bleek een bemanningslid met de Filippijnse nationaliteit onwel geworden. De arts van de Radio Medische Dienst achtte controle in een ziekenhuis noodzakelijk.

Het Kustwachtcentrum is daarop verzocht een medische evacuatie uit te laten voeren. Door het Kustwachtcentrum is de NOGEPA Offshore Search And Rescue helikopter ingezet om de patiënt te evacueren.

De patiënt is rond 11.45 uur van boord van het cruiseschip gehaald. Het cruiseschip Boudicca voer op dat moment op de Noordzee, zo’n 25 kilometer noord van Ameland. De SAR helikopter vervoert de patiënt naar het Maritiem Vliegkamp De Kooij nabij Den Helder. Met een ambulance zal de patiënt vervolgens verder worden vervoerd naar het Gemini Ziekenhuis in Den Helder.
Provincie:
Tag(s):