vrijdag, 11. februari 2011 - 21:37

Helikopters oefenen op de Veluwe

Barneveld

Helikopters van het Defensie Helikopter Commando en militairen van de 11 Luchtmobiele Brigade oefenen op donderdag 10 en dinsdag 15 februari op en in de omgeving van de Veluwe. Dit meldt de gemeente Barneveld.

Apache gevechtshelikopters en Cougar en Chinook transporthelikopters van de Koninklijke Luchtmacht oefenen op donderdag 10 en dinsdag 15 februari in het laagvlieggebied dat zich uitstrekt tussen Kampen en Barneveld. Daarnaast wordt geoefend in een aansluitend gebied rondom Wezep, Heerde, Epe en Vaassen.

In beide gebieden mag zo laag worden gevlogen als voor het doel van de oefening noodzakelijk is. De vliegbewegingen vinden plaats tussen 10.00 en 17.00 uur. Met deze oefeningen wordt de samenwerking tussen eenheden van het Defensie Helikopter Commando en de 11 Luchtmobiele Brigade getraind.

De oefening van komende week is voor lucht- en landmacht een uitgelezen kans om de missies en procedures samen te beoefenen. Nauwe samenwerking tussen grond- en luchteenheden is cruciaal voor operaties, dat bleek al tijdens de vele succesvolle acties in Afghanistan. Oefeningen als deze zijn noodzakelijk om de expertise voor de toekomst te behouden.
Provincie:
Tag(s):