dinsdag, 6. december 2011 - 14:24

Hengeloër aangehouden die nog ruim 134.000 euro moet betalen

Hengelo

De Koninklijke Marechaussee heeft vorige week een 57-jarige automobilist uit Hengelo aangehouden. De man moet de Nederlandse staat nog ruim 134.000 euro betalen vanwege wederrechtelijk verkregen voordeel en openstaande verkeersboetes.

De man viel vorige week dinsdag door de mand tijdens een controle in het kader van het Mobiel Toezicht Veiligheid langs de A1 bij De Lutte. Tijdens de controle bleek uit het opsporingssysteem dat hij de staat nog geld verschuldigd was vanwege eerder gepleegde delicten. Ook moest hij nog verkeersboetes betalen.

De Hengeloër wordt tevens verdacht van betrokkenheid bij witwassen. Ook zijn 31-jarige Duitse bijrijder is hiervoor aangehouden. De twee bleken in het bezit van bijna twintig duizend euro aan contant geld. De omvang van het geldbedrag en het gegeven dat de mannen geen aannemelijke verklaring konden geven voor de aanwezigheid van het geld, was voor de Koninklijke Marechaussee voldoende aanleiding de twee aan te houden.

De twee verdachten zijn meegenomen voor verhoor en in verzekering gesteld. Inmiddels zijn zij heengezonden. Het onderzoek tegen hen wordt voortgezet onder verantwoordelijkheid van het Openbaar Ministerie in Almelo.

In verband met het onderzoek kon de Koninklijke Marechaussee de berichtgeving rondom deze aanhouding niet eerder naar buiten brengen dan vandaag.
Provincie:
Tag(s):