maandag, 6. juni 2011 - 9:04

Henk Bleker krijgt standbeeld

Vlagtwedde

Greenpeace heeft Henk Bleker én zijn thuisplaats Vlagtwedde een standbeeld van een zeepaard cadeau gedaan.

Het vier meter hoge kunstwerk is afgelopen nacht in het Groningse dorp neergezet. In de massieve sokkel van graniet zijn de woorden SOS Noordzee gebeiteld, die verwijzen naar de campagne die Greenpeace momenteel voert. De milieuorganisatie wil de staatssecretaris met dit presentje aanzetten tot échte bescherming van de Noordzee.

‘We willen dat iedereen weet dat het lot van onze Noordzee in handen ligt van de heer Bleker’, stelt Pavel Klinckhamers, hoofd oceanen bij Greenpeace.

Deze zomer worden belangrijke stappen gezet in de hervorming van het Europese visserijbeleid, iets dat slechts eens in de tien jaar gebeurt. ‘Bleker kan de geschiedenis ingaan als de man die het tij deed keren wat betreft de gezondheid van de Noordzee’, zegt Klinckhamers. ‘Door belangrijke natuurgebieden op zee voor langere tijd tot rust te laten komen, garandeer je een toekomst voor vis én visserij.’

Greenpeace vaart met een actieschip op de Klaverbank en doet daar momenteel onderzoek naar de schoonheid en de vernietiging van het onderwaterleven.
Provincie:
Tag(s):