donderdag, 17. november 2011 - 15:48

Hennep in transformatorhuis tijdens actieweek Taskforce

Deurne

Onder regie van de Taskforce aanpak georganiseerde criminaliteit zijn deze week in Brabant op verschillende dagen en in diverse steden hennepkwekerijen ontruimd. De meest opzienbarende en risicovolle locatie waar het hennepteam een kwekerij aantrof was in een transformatorhuis in Deurne.

De ontdekking kwam aan het licht na een melding van een monteur van netbeheerder Enexis. Het oude slot bleek te zijn geforceerd en het transformatorhuis was voorzien van nieuwe sloten. Eenmaal binnen trof de politie een kwekerij met 96 hennepplanten aan.

In totaal zijn deze actieweek 15 verschillende locaties doorzocht in Tilburg, Udenhout, Breda, Alphen, Helmond, Deurne en Haaren. Hierbij zijn in totaal ruim 6.250 planten aangetroffen met een geschatte waarde van een half miljoen euro. Ook heeft de politie 9 personen aangehouden en is een auto direct in beslag genomen. Daarnaast hebben de fraude-inspecteurs van de netbeheerder bij nagenoeg iedere woning diefstal van stroom geconstateerd.

Vorige week leidde de actieweek ook al tot 12 aanhoudingen en 2.500 hennepplanten. De invallen en controles passen in de bredere aanpak van de Taskforce om de informatiepositie van de overheid te verbeteren, zodat criminele verbanden eerder zichtbaar worden.
Provincie:
Tag(s):