donderdag, 17. februari 2011 - 16:27

Hennepkwekerij gevonden in overvallen kledingatelier

Groningen

Het roofcoördinatieteam heeft tijdens het onderzoek naar de gewapende overval op het kledingatelier aan de Nieuweweg in Groningen een hennepkwekerij aangetroffen.

Woensdagmorgen werd het kledingatelier door drie mannen overvallen. Het trio bedreigde een 47-jarig personeelslid uit Groningen met een vuurwapen. Na de overval ging het drietal er vandoor in de richting van de binnenstad. Door snel optreden van de politie werden de drie verdachten snel door de aangehouden.

Na de overval werd door de recherche bij het (sporen)onderzoek in het atelier een afgesloten ruimte aangetroffen. Bij de daaropvolgende doorzoeking trof de politie in deze afgeschermde ruimte een in werking zijnde hennepkwekerij aan. Hierbij werden 211 hennepplanten en een hoeveelheid softdrugs gevonden. De planten en de kweekapparatuur werden in beslag genomen

Omdat de politie vermoedde dat de drie daders tijdens hun vlucht wapens en/of buit hadden weggegooid werd een politiespeurhond van het Korps landelijke Politiedienst ingezet. Bij dit onderzoek in de omgeving werden twee vuurwapens gevonden. Ook in de zaak werd een wapen gevonden. De politie heeft het vermoeden dat de gevonden wapens door de daders bij de overval zijn gebruikt. De forensische recherche onderzoekt de wapens.

Vervolgonderzoek

De drie verdachten zitten nog vast en worden gehoord. Of de overval in verband staat met de aangetroffen hennepkwekerij is nog onduidelijk. De drie verdachten worden morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die beslist of het trio in bewaring wordt gesteld. Het onderzoek naar deze zaak is nog in volle gang.
Provincie:
Tag(s):