woensdag, 7. september 2011 - 19:19

Hennepkwekerijen ontmanteld in Zeeland

Zeeland

Dinsdag werden tijdens de Landelijke actiedag aanpak georganiseerde hennepteelt ook hennepkwekerijen ontmanteld in Zeeland.

De politie heeft vier verdachten opgepakt. In totaal werden ruim 1800 hennepplanten ontdekt. Verder werden diverse goederen in beslaggenomen waaronder beeld- en geluidapparatuur, (brom)fietsen, stroomstootwapen en enkele honderden euro's aan contant geld.

In een woning aan de Mozartstraat in Axel werd op de zolder een in werking zijnde kwekerij aangetroffen van 50 oogstrijpe planten.

In een schuur bij een woning aan de Sterappel in Goes was een kwekerij van 87 planten en een drogerij met een kleine 167 gr aan losse hennep. De bewoner is aangehouden.

Op de bovenverdieping van een woning aan de Frans Halstraat in Clinge werd een in werking zijnde kwekerij van 704 planten aangetroffen.

Een loods aan de Gentsevaart in Kapellebrug was geheel ingericht als kwekerij voor meer dan 900 planten. Was niet in bedrijf, alle benodigde apparatuur is in beslag genomen en vernietigd.

In een woning aan de Esdoornlaan in Terneuzen een kwekerij in bedrijf van 48 jonge planten. Gedeelte van de oogst, 120 gr losse hennep, in beslag genomen.Hier werden twee mannen aangehouden.

In een woning aan de Landpoortstraat in IJzendijke trof de politie vijf zakken henneptoppen aan afkomstig van binnenplanten, in totaal ruim een kilo. In de tuin werden nog drie volgroeide hennepplanten in beslag genomen. Verder werd nog 240 gram aan plakken skuff in beslaggenomen. De bewoner is aangehouden.

Op vier locaties in Middelburg, Walensingel, Gervinsland en twee aan de Meanderhof, werden buitenkwekerijen ontdekt. Totaal werden zeven grote buitenplanten en 400 gr losse hennep in beslaggenomen.

Woensdagochtend werd in een loods aan de Landbouwweg in Ritthem nog een grote kwekerij van 900 oogstrijpe hennepplanten ontdekt.
Ter plaatse zijn twee mannen uit de gemeente Vlissingen aangehouden van 34- en 44 jaar. De stroom werd illegaal afgetapt. De planten en alle benodigde apparatuur zijn afgevoerd en zullen worden vernietigd.
Provincie:
Tag(s):